فینگولیمد
   
 
    • باید ها و نباید ها در خصوص مواد غذایی

      رژیم غذایی خاصی برای بیماران ام اس تعریف نشده است ولی رعایت رژیم غذایی سالم شامل سهم بیشتری از میوه جات، سبزی جات و خوراکی های حاوی امگا 3 (ماهی، گردو، روغن کتان و ... )به بهبود سطح انرژی بیماران ام اس کمک می کند.
      مصرف میوه و سبزی علاوه بر بالا بردن سطح انرژی از بروز یبوست که مشکلی شایع در بین بیماران ام اس است جلوگیری می کند. حبوبات مثل لوبیا و عدس منبع بسیار خوب فیبر هستند. همزمان با افزایش مصرف فیبرها، مصرف مایعات نیز باید افزایش یابد در غیر اینصورت یبوست تشدید می گردد. اگر قدرت چشایی در اثر بیماری ام اس کاهش یافته است، میتوان از ادویه جات قوی تر مثل فلفل در رژیم غذایی استفاده کرد.
      ویتامین D :
      برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی مورد نیاز است و سطوح نرمال آن ممکن است در کندتر کردن پیشرفت بیماری MS مفید باشد. همچنین افراد مبتلا به MS به علت فعالیت بدنی کم، درمان‌های دارویی، مواجهه کم با نور خورشید و جنسیت مونث بیشتر افراد مبتلا، در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند که این ویتامین می‌تواند به همراه دریافت کلسیم کافی در حفظ توده استخوانی و پیشگیری از بیماری فوق موثر باشد.تامین ویتامین D، در حدی که سطوح آن در بدن در حد نرمال باشد، در بیماران مبتلا توصیه می‌شود.
      بیوتین:
      بیوتین، نوعی ویتامین B است که ویتامین H نیز نامیده می‌شود. این ویتامین معمولا در غذاهایی مانند تخم مرغ، جگر، مخمر و قلوه وجود دارد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد مصرف مکمل‌هایی با دوز بالایی از بیوتین برای بیماران ام اس مفید است. برای تشخیص قطعی اینکه دقیقا چه افرادی به بیوتین بیشتری نیاز دارند به تحقیقات بیشتری نیاز است اما به طور کلی افزودن بیوتین به رژیم غذایی عارضه‌ جانبی خاصی ندارد.
      غذاهایی که بیماران ام اس باید از آنها پرهیز کنند:
      چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری شده
      روده‌های سالم بر سلامت سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارند بنابراین باید از مصرف غذاهایی که منجر به آسیب به فلورای روده می‌شوند پرهیز کرد. افراد دچار ام اس باید از مصرف غذاهای فرآوری شده مخصوصا آنهایی که حاوی مقدار زیادی چربی‌های اشباع و روغن‌های هیدروژنه هستند اجتناب کنند.
      سدیم
      محققان دریافته‌اند افرادی که ام اس دارند و در رژیم غذایی خود به میزان متوسط یا زیاد سدیم مصرف می‌کنند بیشتر دچار ریلپس یا حمله می‌شوند و نسبت به آنهایی که سدیم بسیار کمی مصرف می‌کنند بیشتر مستعد ایجاد التهاب و ضایعه‌ جدید (lesion) هستند. ضمنا تحقیقات نشان داده اجتناب از نوشابه‌های قندی، مقادیر زیاد گوشت قرمز، غذاهای سرخ شده و غذاهای کم فیبر برای بیماران ام اس بسیار سودمند است.